Bianca Dijck

“It’s all in the details…”

Over Bianca zelf

Bianca is 50 jaar en woont al 28 jaar in Oosterhout samen met haar man Chris en haar twee katten Mike en Nala. Ze fotografeert vanaf 1995 en heeft een eigen studio in Oosterhout waar ook Oosterhoutse BN’ers en zelfs Belgische klanten voor haar camera hebben gestaan. Bianca is verliefd op haar fotografie en fotografeert dan ook elke dag, met haar camera’s of gewoon met haar iPhone. Ze ziet de details wat ze heel belangrijk vindt want die maken juist de foto. Ook jezelf zijn voor de camera is belangrijk. Bianca vindt het mooi om steeds anders te fotograferen en dingen te ontdekken.

Bianca over haar twee fotoseries

Fotoserie 1. Mens en natuur: in de wijngaard.

Zr. Maria Magadalena staat op de eerste foto trots in hun wijngaard, waar ze elk jaar de lekkerste wijnen van maken. Dit is op een stuk privé terrein waar ze mij mee naar toe nam. Ze vertelde hier volop over. Oprecht trots staat zij midden in het groen van de druivenranken.

Op de tweede foto zit zr. Maria Magdalena op een bankje waar ze geregeld gaat zitten om te genieten van alle geuren en de vogels in hun privétuin.
Je ziet haar genieten en denken. Haar gedachten maakten me nieuwsgierig. Waar denkt zij aan met haar handen in elkaar…??

Fotoserie 2. Hittestress: verdrogen, verkoelen, vertragen.

Ik heb ook een serie gemaakt waar meerdere aspecten van hittestress in zitten.

  • De eerste foto toont een beeld van schade aan de natuur door hitte. Een man staat bij een boom in het park van de Slotbosse Toren. De bomen hebben hier veel last gehad van de hitte en de geringe regenval. Zij gaan in de herfststand, laten hun bladeren vallen of stukken van de bomen verdrogen.
  • Op de tweede foto zoeken twee kinderen verkoeling in het water. Ze staan in het bewegende water. Het voelt heerlijk aan volgens de kids.
  • De derde foto gaat over de arbeidsproductiviteit binnen. Een man zit aan het bureau en zweet door de hitte ondanks twee ventilatoren en een glas ijswater. Hij kan zijn gedachten moeilijk bij zijn werk houden door de hitte.

Vind je dat Bianca de nieuwe stadsfotograaf moet worden? Stem dan op Bianca.