Oosterhout in 1.001 foto’s: het gevoel van Oosterhout

 

 

 

Oosterhout in 1.001 foto’s

Het Initiatief Stadsfotograaf Oosterhout organiseert in samenwerking met de Stadsfotograaf van Oosterhout jaarlijks activiteiten op het gebied van fotografie. Het doel van deze activiteiten is het benutten van de kracht van fotografie om Oosterhouters te verbinden met hun stad en leefomgeving.

Eén van de activiteiten die wordt georganiseerd is het project “Oosterhout in 1.001-foto’s”.

Het gevoel van Oosterhout

Het motto van het project Oosterhout in 1.001 foto’s is “Het gevoel van Oosterhout”. Met dit motto wil de organisatie de Oosterhouters motiveren om andere Oosterhouter te laten zien wat voor hen het wonen in Oosterhout betekent, wat Oosterhout bijzonder maakt voor hen, wat voor hen belangrijk is in Oosterhout, wat mooi is in Oosterhout of wat hen bindt met de stad.

Collage

Het project omvat het maken van een collage die is samengesteld uit 1.001 foto’s over Oosterhout die door Oosterhouters zelf zijn gemaakt. Het is een gemeenschapsproject waaraan jong en oud, inwoners van de stad Oosterhout en Den Hout, Oosteind en Dorst, nieuwkomers en autochtonen kunnen deelnemen.

De door de Oosterhouters ingezonden foto’s worden samengevoegd tot een mozaïek of collage. Deze collage wordt afgedrukt, zodat zij op meerdere locaties in Oosterhout kan worden tentoongesteld.

Naast deze fysieke vorm wordt het resultaat ook op digitale wijze gedeeld met de Oosterhouters

Tentoonstelling

De collage wordt tentoongesteld in de publieke ruimte. Hierbij wordt gedacht aan de expositieruimte die door bibliotheek Theek5 aan het initiatief ter beschikking is gesteld, maar ook andere openbare ruimtes komen in aanmerking. Bij voorkeur rouleert de collage over meerdere expositielocaties in Oosterhout (incl. de dorpen Den Hout, Oosteind en Dorst).

Voorwaarden voor deelname

De voorwaarden voor deelname aan het project kun je vinden in dit document.

Een foto inzenden

Wil jij ook een foto inzenden? Kijk dan op deze pagina voor de mogelijkheden voor het inzenden van een foto.