Anne Marie Rasenberg

“Niks is gewoon. Alles wordt bijzonder als je maar goed kijkt.”

Over Anne Marie zelf

Anne Marie is grafisch ontwerper en runt samen met een compagnon een communicatiebureau. “Voor mij is het ontwerpersvak het mooiste wat er is; van niets, iets (onderscheidends) maken. Of het nou gaat om het vormgeven van een logo of het ontwikkelen van een website, ik doe het altijd met passie en plezier.”

De creativiteit en onbevangenheid die je hier voor nodig hebt, gebruikt Anne Marie ook in een van haar hobby’s; fotografie. “Via de lens kun je

Natuurtalent: girls with goals

de dagelijkse dingen steeds op een nieuwe manier zien; in een ander licht, in een wisselend kader. Hierdoor kan alles wat we als ‘gewoon’ ervaren, ineens bijzonder worden.” Daarnaast vindt Anne Marie het interessant om sociaal maatschappelijke onderwerpen kracht bij te zetten middels foto’s.

Anne Marie over haar twee fotoseries

Fotoserie 1. Natuurtalent: girls with goals

Authentiek durven zijn, dicht bij jezelf blijven…dat is een hele opgave voor jonge meiden in deze tijd.

Vastberaden en trots gaan Fiene (turntalent) en Jet (werktuigbouwkundige i.o.) hun eigen uitdagingen aan. Dwars door conventies en ongeacht wat de meeste likes oplevert op de socials. Inspiratie daarvoor vinden ze onder andere in de groene buitenruimtes van Oosterhout.

Foto Fiene: H3h biënnale Oosterhout; Gate Bridge Pavilion, Frank Havermans.

Foto Jet: Kloosterdreef, Oosterhout

Fotoserie 2. Hittestress: stille getuigenissen

Extreme weersomstandigheden door klimaatverandering: mens en dier kunnen door hoge temperaturen hun warmte niet kwijt, water verdampt en zelfs bouwwerken lijden onder de sterk wisselende weertypen.

In de kerkdorpen Den Hout, Dorst en Oosteind legde ik getuigenissen van hittestress vast.

  • In Den Hout (weilanden nabij Houtse Linies) zoekt een hond verkoeling in een slootje.
  • In (Boswachterij) Dorst drogen de oevers van de leemputten langzaam uit.
  • In Oosteind (Willemspolder) staat een monumentaal pompgemaal met afgebladderde muren en een kromgetrokken planken dak (nog verder) in verval te raken.

Vind je dat Anne Marie de nieuwe stadsfotograaf moet worden? Stem dan op Anne Marie door op de stemlink te klikken of de QR-code te scannen.